TRAINEESHIP DATA & RISK (BANCAIR)

Introductie

De complexe omgeving van Data & Risk binnen de Bancaire sector vraagt om een traineeship waar niet alleen aandacht is voor de inhoud, maar ook voor de specifieke omgeving waarin je je als trainee bevindt. De ontwikkelingen in deze sector volgen elkaar snel op, waardoor het belangrijk is zo snel mogelijk grip te krijgen op de wereld waarin jij je carrière wilt starten. Dit zorgt voor een versnelde ontwikkeling en directe inzetbaarheid van jou als professional in functies op data en risk gebied. Denk hierbij aan rollen op het gebied van Risk Analysis, Quantitative Modelling, Business Development en Credit Risk.

Waar ga je als Trainee Data & Risk werken?

Als Trainee Data & Risk ga je via Joust Young Professionals werken bij één van onze opdrachtgevers in de Amsterdam of Utrecht. Je wordt klaargestoomd voor de uiteindelijke indiensttreding bij de opdrachtgever. Bij Joust vinden we het belangrijk dat je op één lijn zit met de opdrachtgever. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jouw eigen talenten ontwikkeld worden en dat je wordt omringt met professionals die jou inspireren. We selecteren daarom alleen functies die bij jou passen en vullen die aan met opleiding en training in lijn met jouw ambitie. Een op maat gemaakt traineeship, noemen we dat.

Wat ga je als Trainee Data & Risk doen?

Wanneer we voor jou de juiste organisatie en manager in de Bancaire sector hebben gevonden ga je direct aan de slag om de organisatie te leren kennen, jouw collega's te ontmoeten en de systemen eigen te maken. De exacte werkzaamheden verschillen per specifieke functie, afhankelijk van de doelfunctie. Wat in ieder geval in jouw traineeship centraal staat is een steile leercurve, persoonlijke ontwikkeling en het managen van de Data & Risk. Teamwork is belangrijk en je schakelt met verschillende afdelingen. Taken die (deels) in jouw dagelijkse werkzaamheden naar voren gaan komen:

 • Financial Risk Management;
 • Financial Reporting;
 • Proces en Data analyses;
 • De impact van veranderende wet- en regelgeving op de bank;
 • Change- en implementatietrajecten.

Wat neem je als Trainee Data & Risk mee?

 • Een WO-opleiding in een financiële en kwantitatieve richting, zoals econometrie of quantitative finance;
 • Enige ervaring met programmeren bijvoorbeeld met: R, SQL of Python;
 • Grote interesse in de financiële sector en de ontwikkelingen hierin;
 • Analytisch sterk en je durft kritische vragen stellen;
 • 0-2 jaar werkervaring;
 • Beschikbaar voor een traineeship in circa 3 maanden;
 • Pré als je inzicht hebt in de recente ontwikkelingen op het gebied van IFRS/Basel en Regulatory Reporting.

Wat hebben we jou te bieden als Trainee Data & Risk?

 • Een intensief opleidingstraject waarin je door middel van trainingsdagen en 'learning by doing' wordt opgeleid tot een Data & Risk analist mét werkervaring;
 • Een persoonlijk Talentmanagementplan (TMP) bestaande uit vakinhoudelijke- en soft skills trainingen;
 • Eén van onze consultants als persoonlijke coach die 'coaching on the job' en periodieke evaluaties verzorgt;
 • De mogelijkheid om in dienst te treden bij de opdrachtgever;
 • Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Maandelijkse activiteiten (BBQ, borrel, etc) met andere trainees bij ons op het basecamp.

Wil jij verkennen of dit traineeship bij jou past? Reageer dan door hieronder op de blauwe Inschrijfknop te klikken en je gegevens achter te laten. Een van onze consultants gaat je dan bellen voor een eerste verkenning. Of neem zelf contact op met: Silke Karsdorp via Silke@joust.nl of op 06 28023132.

 

Laatste vacatures
inNootdorp
Voel jij je prettig in een commerciële omgeving waar de work hard play hard mentaliteit heerst. Wil jij een directe bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat en sta je graag klaar voor je klanten? Word jij enthousiast van adviseren, presenteren en het uitvoeren van verschillende projecten voor verschillende klanten? Lees dan zeker even verder;
inUtrecht
Word jij blij van een veelzijdige functie middenin de Business waar jij je IT/Finance kennis kan inzetten om de klant optimaal te ondersteunen? En werk je graag in een snelgroeiend IT bedrijf waar veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn? Welkom bij Telindus.
inKatwijk aan Zee
Ben jij analytisch en net afgestudeerd? Wil jij deze woningcorporatie faciliteren in het in control houden van de totale informatievoorziening? Lees snel verder!
inDen Haag
Net jouw master afgerond? Passie voor data? Wil jij een van de grootste bezorgers van Nederland ondersteunen bij de digitale transformatie? Lees snel verder!
inAmsterdam
Wil jij impact maken door met jouw collega's in het informatiemanagement team de applicaties en systemen te beheren en te borgen op kwaliteit? Durf jij kritische vragen te stellen en je stem te laten horen wanneer jij verbeteringskansen ziet? Lees dan snel verder!