TRAINEESHIP INFORMATION MANAGEMENT

Introductie

Information Management is een breed begrip. Wat vraagt dit vakgebied nu écht van young professionals en met welke complexe situaties krijgen zij zoal te maken? Vooral de bedrijfskundige en mensgerichte kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. In dit traineeship wordt aandacht besteed aan proces- en projectmanagement, soft skills en recente ontwikkelingen binnen het vakgebied. Dit zorgt voor een versnelde ontwikkeling en directe inzetbaarheid van jou als professional in functies op het snijvlak van business en IT. Denk hierbij aan rollen zoals business analist, functioneel beheerder, applicatiebeheerder, projectmanager (en project management officer), procesmanager, implementatie consultant, Business Intelligence specialist, data analist en dergelijke.

Waar ga je als Trainee Information Management werken?

Als Trainee Information Management ga je via Joust Young Professionals werken bij een van onze opdrachtgevers in Nederland. Je wordt in 18 maanden klaargestoomd voor de uiteindelijke indiensttreding bij onze opdrachtgever. Bij Joust vinden we het belangrijk dat je op één lijn zit met de opdrachtgever. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jouw eigen talenten ontwikkeld worden en dat je wordt omringt met professionals die jou inspireren. We selecteren daarom alleen de functies die passen bij jou persoonlijkheid, kwaliteiten en ambities. Een op maat gemaakt traineeship, noemen we dat.

Wat ga je als Trainee Information Management doen?

In dit traineeship werk je volledig toe naar de doelfunctie die je samen met jouw manager voor ogen hebt. Wanneer we voor jou de juiste organisatie en manager hebben gevonden ga je direct aan de slag om de organisatie te leren kennen, jouw collega's te ontmoeten en de applicaties en processen eigen te maken. De werkzaamheden verschillen per trainee, afhankelijk van de organisatie en doelfunctie. Wat in ieder geval in jouw traineeship centraal staat is veel leren, jezelf ontwikkelen en het managen van de business information. Teamwork is belangrijk en je schakelt met verschillende afdelingen. Taken die (deels) in jouw dagelijkse werkzaamheden naar voren gaan komen:

 • Het gebruikersproces van de informatievoorziening
 • Beheren van informatievoorzieningen
 • Requirements analyse
 • Project- en proces management
 • Impact analyses
 • Test, acceptatie en implementatie

Wat neem je als Trainee Information Management mee?

 • Een HBO of WO-opleiding met een exacte insteek;
 • Enige ervaring met (cloud) applicaties, software of data;
 • Je bent kritisch en durft vragen te stellen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Beschikbaar voor een traineeship in circa 3 maanden;
 • 0-2 jaar werkervaring.

Wat hebben we jou te bieden als Trainee Information Management?

 • Een intensief opleidingstraject waarin je door middel van trainingsdagen en 'learning by doing' binnen 18 maanden wordt opgeleid tot Business Information Manager mét werkervaring;
 • Een persoonlijk Talentmanagementplan (TMP) bestaande uit vakinhoudelijke- en soft skills trainingen;
 • Eén van onze consultants als persoonlijke coach die 'coaching on the job' en periodieke evaluaties verzorgt;
 • De mogelijkheid om na de 18 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever;
 • Een boven marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Maandelijkse activiteiten (BBQ, borrel, etc) met andere trainees bij ons op het basecamp
 • Werken bij één van de snel groeiende FD Gazellen bedrijven van Nederland.

Wil jij verkennen of dit traineeship bij jou past? Reageer dan door hieronder op de blauwe Inschrijfknop te klikken en je gegevens achter te laten. Een van onze consultants gaat je dan bellen voor een eerste verkenning. Of neem zelf contact op met: Silke Karsdorp via Silke@joust.nl of op 06 28023132.

inschrijven traineeship joust

Laatste vacatures
inNootdorp
Voel jij je prettig in een commerciële omgeving waar de work hard play hard mentaliteit heerst. Wil jij een directe bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat en sta je graag klaar voor je klanten? Word jij enthousiast van adviseren, presenteren en het uitvoeren van verschillende projecten voor verschillende klanten? Lees dan zeker even verder;
inUtrecht
Word jij blij van een veelzijdige functie middenin de Business waar jij je IT/Finance kennis kan inzetten om de klant optimaal te ondersteunen? En werk je graag in een snelgroeiend IT bedrijf waar veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn? Welkom bij Telindus.
inKatwijk aan Zee
Ben jij analytisch en net afgestudeerd? Wil jij deze woningcorporatie faciliteren in het in control houden van de totale informatievoorziening? Lees snel verder!
inDen Haag
Net jouw master afgerond? Passie voor data? Wil jij een van de grootste bezorgers van Nederland ondersteunen bij de digitale transformatie? Lees snel verder!
inAmsterdam
Wil jij impact maken door met jouw collega's in het informatiemanagement team de applicaties en systemen te beheren en te borgen op kwaliteit? Durf jij kritische vragen te stellen en je stem te laten horen wanneer jij verbeteringskansen ziet? Lees dan snel verder!