TRAINEESHIP FINANCE

Introductie

Vind jij het leuk om financiële vraagstukken op te lossen? Ben je geïnteresseerd in financiële rapportages? Staat daarnaast persoonlijke ontwikkeling bij jou hoog in het vaandel? Lees dan snel verder!

Waar ga je als Trainee Finance werken?

Als Trainee Finance ga je via Joust Young Professionals werken bij een van onze opdrachtgevers in Nederland. Je wordt, afhankelijk van de opdracht, in 18 maanden klaargestoomd voor de uiteindelijke indiensttreding bij onze opdrachtgever. Bij Joust vinden we het belangrijk dat je op één lijn zit met de opdrachtgever. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jouw eigen talenten ontwikkeld worden en dat je wordt omringt met professionals die jou inspireren. We selecteren daarom alleen functies die bij jou passen en vullen die aan met opleiding en training in lijn met jouw ambitie. Op maat gemaakte traineeships, noemen we dat.

Wat ga je als Trainee Finance doen?

Wanneer we voor jou de juiste organisatie en manager hebben gevonden ga je direct aan de slag om de organisatie te leren kennen, jouw collega's te ontmoeten en de systemen eigen te maken. De werkzaamheden verschillen per trainee, afhankelijk van de doelfunctie.

Als Trainee Finance draag je bij aan de financiële (rapportage) processen en ben je op de hoogte van relevante interne en externe ontwikkelingen. Dit kan gaan om maand, kwartaal en jaarrapportages, het beheren van de P&L account, forecasting, en het monitoren van de balance sheet en cashflow. Om tijdig, volledig en transparant te rapporteren, is het belangrijk om ook de interne rapportage processen continue te verbeteren. Je beoordeelt deze processen op efficiëntie en effectiviteit. Daarnaast werk je mee aan het ontwikkelen van een nieuwe werkwijze waarbij de kwaliteit wordt verbeterd door slimmer te werken. Je kan ervaring opdoen binnen afdelingen als Controlling, Accounting, Reporting, Accounts Payable en Accounts Receivable. Taken die (deels) in jouw dagelijkse werkzaamheden naar voren kunnen komen:

 • project en management rapportages maken;
 • maand-, kwartaal- en jaar- sluitingen;
 • changes op de applicaties en proces;
 • dataverrijking en cleaning met de business;
 • controles op proces, project en business unit’s.

Wat neem je als Trainee Finance mee?

Jij hebt affiniteit met de financiële administraties en financieel management, je bent enthousiast, proactief en niet bang om vragen te stellen.

Daarnaast neem je mee:

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding in Finance, Bedrijfseconomie, of Accountancy;
 • Zelfsturend en initiatiefrijk;
 • Zicht op verbeterkansen en een adviserende stijl
 • Beschikbaar voor een traineeship in circa 3 maanden;
 • 0 tot 2 jaar werkervaring.

Wat hebben we jou te bieden als Trainee Finance?

 • Een intensief opleidingstraject waarin je door middel van trainingsdagen en 'learning by doing' binnen 18 maanden wordt opgeleid tot Financial mét werkervaring;
 • Een persoonlijk Talentmanagementplan (TMP) bestaande uit vakinhoudelijke- en soft skills trainingen;
 • Eén van onze consultants als persoonlijke coach die 'coaching on the job' en periodieke evaluaties verzorgt;
 • De mogelijkheid om na de 18 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever;
 • Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Maandelijkse activiteiten (BBQ, borrel, etc) met andere trainees bij ons op het basecamp.

Wil jij verkennen of dit traineeship bij jou past? Reageer dan door hieronder op de blauwe Inschrijfknop te klikken en je gegevens achter te laten. Een van onze consultants gaat je dan bellen voor een eerste verkenning. Of neem zelf contact op met: Silke Karsdorp via Silke@joust.nl of op 06 28023132.

traineeship inschrijven joust

Laatste vacatures
inNootdorp
Voel jij je prettig in een commerciële omgeving waar de work hard play hard mentaliteit heerst. Wil jij een directe bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat en sta je graag klaar voor je klanten? Word jij enthousiast van adviseren, presenteren en het uitvoeren van verschillende projecten voor verschillende klanten? Lees dan zeker even verder;
inUtrecht
Word jij blij van een veelzijdige functie middenin de Business waar jij je IT/Finance kennis kan inzetten om de klant optimaal te ondersteunen? En werk je graag in een snelgroeiend IT bedrijf waar veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn? Welkom bij Telindus.
inKatwijk aan Zee
Ben jij analytisch en net afgestudeerd? Wil jij deze woningcorporatie faciliteren in het in control houden van de totale informatievoorziening? Lees snel verder!
inDen Haag
Net jouw master afgerond? Passie voor data? Wil jij een van de grootste bezorgers van Nederland ondersteunen bij de digitale transformatie? Lees snel verder!
inAmsterdam
Wil jij impact maken door met jouw collega's in het informatiemanagement team de applicaties en systemen te beheren en te borgen op kwaliteit? Durf jij kritische vragen te stellen en je stem te laten horen wanneer jij verbeteringskansen ziet? Lees dan snel verder!