Young professionals aan het woord.. Myriam van Veen

Fleur Blom 15-3-2017 10:07
Categorie├źn: Joust

Vaak worden we gevraagd; wat doen jullie young professionals nu precies voor jullie klanten? We willen je graag inspireren door één van onze consultants te interviewen over haar werk.

Maak kennis met Myriam van Veen, een enthousiaste Young Professionals die een klein half jaar geleden met haar eerste serieuze baan startte bij onze opdrachtgever Bilfinger Real Estate BV. Daar we werden ze verrast door de snelheid waarmee Myriam in staat bleek een positieve bijdrage te leveren aan de organisatie:

"Ik durf uit te spreken wanneer ik denk dat iets beter of slimmer kan. Dat wordt gewaardeerd. Daardoor krijg ik het vertrouwen om extra taken op te pakken en maak ik in korte tijd kennis met verschillende aspecten van onze organisatie. Daar leer ik heel veel van."

Kun je kort iets over jezelf en de stappen die je hebt gezet vertellen?
Ik ben Myriam, 23 jaar en woonachtig in Gouda. Afgelopen zomer rondde ik mijn Master Finance af aan de Universiteit Utrecht en kwam in contact met Joust. Na een uitgebreide persoonlijke kennismaking met hen heb ik enkele gesprekken gehad bij verschillende organisaties. Uiteindelijk ben ik in november begonnen bij Bilfinger Real Estate. In eerste instantie op interim basis voor 2 maanden. Maar het gaat zo goed dat we inmiddels 2 verlengingen verder zijn en ik vanaf juni vast bij hen in dienst treed.

Kun je vertellen wat je functie inhoudt?
Ik werk als Junior Portfolio Administrateur voor het Shared Service Center van Bilfinger Real Estate.
Dat houdt in dat ik de financiële administratie verzorg van een portfolio vastgoedobjecten die door ons worden beheerd. Ik regel onder andere de facturering voor huureigenaren en zorg dat hun financiële administratie op orde is.

In hoeverre sluiten deze rol en organisatie aan bij de verwachtingen die je had tijdens je studie?
Dat ik iets met Finance wilde doen was duidelijk. Verder had ik weinig verwachtingen van het type organisatie of branche waar ik wilde gaan werken. Ik stond voor veel richtingen open, en uiteindelijk is het door de goede klik in gesprekken de vastgoedsector geworden. Na jaren van veel theorie te hebben bestudeerd bevalt de praktijkkant me erg goed. Het is leuk om het nu in het ‘echt’ te kunnen doen en laten zien. Toch is het allerbelangrijkste voor mij dat ik het erg naar mijn zin heb binnen deze organisatie. Dat heeft vooral met de goede sfeer en fijne collega’s te maken.

Wat is jouw ‘recept’ om in korte tijd al van waarde te zijn voor Bilfinger?
Allereerst maakt de natuurlijke klik met mijn collega’s en leidinggevende dat ik mij snel voel opgenomen in deze organisatie. Daardoor wordt het me gegund om te laten zien wat ik waard ben. Daarnaast zorgt mijn wetenschappelijke opleiding ervoor dat ik dingen snel oppik en dat ik net weer even anders kijk naar bestaande processen bijvoorbeeld. Door dit bespreekbaar te durven maken kan ik een positieve bijdrage leveren aan onze organisatie en richting onze klanten.

Waar liggen voor jou de uitdagingen?
Mijn uitdaging ligt aan de ene kant in de verantwoordelijkheid voor complexe portfolio’s met grotere financiële belangen. Waar ik echt wordt uitgedaagd in kennis, kunde en ervaring. Ook word ik steeds vaker gevraagd om mee te denken in een bepaald project om bijvoorbeeld onze interne processen te verbeteren. Al die nieuwe situaties zijn elke keer een uitdaging om te ontdekken hoe ik van waarde kan zijn en te leren van alles wat er op me afkomt.

Hoe zie je jouw toekomst voor je?
Ik vind het op dit moment prettig om vooral in mijn rol te groeien en daarnaast veel verschillende aspecten van Bilfinger te leren kennen. Daar kan ik voorlopig nog veel van leren. Op termijn ambieer ik bijvoorbeeld een positie binnen controlling met grotere verantwoordelijkheden richting onze moederorganisatie in Duitsland of een leidinggevende rol. Als ik maar uitgedaagd blijf worden om mezelf te ontwikkelen.

Hoe zijn je ervaringen met Joust?
Ik vind dat ze me erg goed begeleiden vanaf het moment dat ik met ze in contact ben gekomen. Ze hebben in het begin echt de tijd genomen om mij goed te leren kennen. Daardoor wisten ze goed in te schatten bij welke organisaties ik zou passen. Ook hebben ze me goed geholpen tijdens mijn voorbereiding op de verschillende gesprekken bij organisaties en hebben we regelmatig contact nu ik aan de slag ben bij Bilfinger. Tot slot zijn de mogelijkheden om mezelf persoonlijk te ontwikkelen erg fijn. Zo heb ik laatst met de andere trainees bij Joust een SCRUM cursus gedaan die ik direct kon toepassen in mijn baan.

--------------------------------
Wil je onderzoeken of enthousiaste young professionals met frisse en vernieuwende ideeën iets kunnen toevoegen in je eigen organisatie? We gaan graag in gesprek en zijn benieuwd wat er in jullie organisatie speelt! Via deze link kun je een vraag stellen.

 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Contact

Joust B.V.
Tradepoint
Atoomweg 63
3542 AA in Utrecht
030-320 0881
office@joust.nl

© Copyright 2014 Joust B.V. KvK 854493621 Contactgegevens Beschikbare Young Professionals
OTYS Recruiting Technology