Het spel der… netwerken

Vink 12-3-2015 8:48
Categorieën: Joust

Op 11 februari 2015 vond het eerste Joust Career Kick Off Event plaats in het Utrechtse Lomanhuis. Het nog jonge Joust (de overtreffende trap van jou!) maakte zijn naam waar: de (talentvolle) mens stond volledig centraal. Tientallen young professionals waren aanwezig, het werd een inspirerende middag. Vooraf konden de deelnemers zich inschrijven voor verschillende parallelsessies; workshops over ondernemen, presenteren, social media en netwerken.

Laatstgenoemde netwerk-workshop werd verzorgd door Bart Vink van Bart Vink & Partners. Bart wist deze sessie zeer interactief in te steken. Op verfrissende wijze werden de deelnemers aan het denken gezet en tot praten gebracht. Welk netwerk hadden ze eigenlijk al? Maar ook: welk netwerk heeft dát netwerk? Via-via is je bereik nog veel groter dan je denkt, indirect ken je vele mensen die van grote waarde kunnen zijn! Verder stelde Bart zaken centraal zoals doelen stellen, het spel spelen en durven. Huiver niet om eens een persoonlijke vraag te stellen, je gesprekspartner is net als jij van vlees en bloed. Ook een mooie: als je bereid bent om te vragen, ben je dan ook bereid om te geven? Zo ja, wat heb je te bieden? Kortom, zelfkennis én kennis van de mensen om je heen vormen de basis. Dat alles vanuit oprechte interesse en denkend in creatieve oplossingen. Gaat het niet zus, doe het dan zo. Vooraf meerdere ingangen en scenario’s uitdenken zorgt ervoor dat je wendbaar blijft. En terugkomend op ‘spel’, dat is het echt! Til daarom niet te zwaar aan netwerken, maar geniet (en profiteer) ervan!

Direct na deze workshop konden de deelnemers alle verworven kennis direct in de praktijk brengen… aangezien er een netwerkborrel plaatsvond. Onder het genot van een drankje werden volop ervaringen uitgewisseld en afspraken gemaakt. Al met al een zeer geslaagd event, op naar de volgende!
Meer weten over Joust, Bart Vink & Partners of heb je gewoonweg een vraag die in je opkomt? Laat gerust een bericht achter, we staan je graag te woord.

 blog_image:bartvi_142615427955016327eb661.jpg:end_blog_image

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af