Van knelpunt tot kans! Young professionals in veranderende omgevingen

Fleur Blom 20-2-2017 9:34
Categorieën: Joust

Na aankondiging van een reorganisatie komen young professionals graag langs voor een kop koffie en het delen van goede
ideeën. En als een tweede manager in korte periode zich blog_image:article_bartvi_148767103658ac0efc93d15.jpg:end_blog_imageaandient, zien zij dit als kans om te leren van een ander type
leiderschap. Het zijn de young professionals die veranderingen niet schuwen. Met een lerende grondhouding en vanuit
positieve energie omarmen zij veranderingen als kansen in plaats van belemmeringen. Organisaties die investeren in selectie
en ontwikkeling van verandervaardigheden van starters plukken hier de vruchten van.

Verandering is de enige constante
De Nederlandse arbeidsmarkt groeit en vergrijst. Bij veel organisaties staan de deuren voor talentvolle starters daardoor
wagenwijd open. Maar onder meer door alle technologische ontwikkelingen verandert de wereld sneller dan we gewend
zijn. Young professionals die organisaties betreden belanden in een rollercoaster die ‘continue verandering’ heet. Vaardig-
heden in het omgaan met veranderingen zijn belangrijker dan ooit tevoren.

Geef aandacht aan verandervaardigheden tijdens selectiefase
In de eerste plaats vraagt dit om aandacht tijdens de selectiefase van young professionals. Belangrijk is dat een starter in staat is om voortdurend mee te bewegen in de stroom van veranderingen. Waarden, talenten en ambities van de young professional dienen voldoende aan te sluiten bij de veranderdynamiek in en rondom de organisatie, zodat veranderingen het effect op werkplezier en effectiviteit op korte en lange termijn niet verstoren. Een geslaagd huwelijk tussen een starter en de organisatie wordt mede bepaald door scherpe selectie op deze criteria.

Faciliteer de ontwikkeling van verandervaardigheden
Eenmaal aan de slag dient de aandacht voor verandervaardigheden richting young professionals verder opgevoerd te worden. Faciliteer als organisatie stevig in de ontwikkeling van vaardigheden die de starter helpt om te gaan met de werkelijkheid van continue verandering. Werk met verschillende ontwikkelmogelijkheden aan de volgende essentiële vaardigheden:
Flexibiliteit:
Laat ze verschillende kort-cyclische opdrachten en -projecten uitvoeren. In verschillende teams en collega’s en op verschillende fysieke plekken. Dit stimuleert flexibiliteit en aanpassingsvermogen in tijden van verandering.
Creativiteit:
Bied casuïstiek aan met uitdagende probleemstellingen waar creatieve oplossingen voor dienen te worden bedacht. Dit versterkt de vaardigheden om buiten de kaders te denken en oplossingsgericht te zijn in tijden van verandering.
Ondernemendheid:
Geef ze ondernemende projecten en -opdrachten waarin ze leren om regie te pakken en proactief te handelen. Hiermee ontwikkel je vaardigheden die ze helpen om kansen te benutten in tijden van verandering.
Innovativiteit:
Laat ze werken met methodieken als ‘lean start-up’ en ‘design thinking’ zodat zij vaardigheden ontwikkelen om te innoveren en vernieuwen in tijden van verandering.

Door op deze manier aan hun ontwikkeling te werken creëer je lerende en positief ingestelde young professionals, die in tijden van verandering jouw organisatie verrassen en verrijken met frisse, vernieuwende ideeën en kansen tot groei.
Heb jij ook behoefte aan young professionals met frisse en vernieuwende ideeën om jullie organisatie verder te helpen? We gaan graag in gesprek en zijn benieuwd wat er in jullie organisatie speelt! Via deze link kun je een vraagstellen.

blog_image:article_bartvi_148767082958ac0e2df28b5.jpg:end_blog_image


 

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Contact

Joust B.V.
Tradepoint
Atoomweg 63
3542 AA in Utrecht
030-320 0881
office@joust.nl

© Copyright 2014 Joust B.V. KvK 854493621 Contactgegevens Beschikbare Young Professionals
OTYS Recruiting Technology