Cv en motivatiebrief

Cv
Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om een cv te maken; welke manier het beste is, verschilt per branche, en zelfs per organisatie. Het is goed om bij het opstellen ervan in gedachten te houden voor wie je het cv aan het schrijven bent. Wat zou de lezer van jouw cv het liefst willen lezen? Wat is voor hem of haar het meest relevant?

Hoe pak je het aan?

STAP 1: Verdiep je in de functie waarnaar je solliciteert, én in de organisatie.

STAP 2: Presenteer jouw (werk)ervaring zo dat je toekomstige werkgever ziet waarom jij de juiste persoon voor de functie bent. Dat doe je door de volgende vragen (in correct Nederlands) te beantwoorden:

  • Welke taken of onderdelen van je (werk)ervaring hebben raakvlakken met de functie waarop je solliciteert?
  • Welke vaardigheden heb je die van pas zullen komen in je nieuwe functie?

STAP 3: Besteed aandacht aan de vormgeving. Durf onderscheidend zijn, maar verlies geen moment uit het oog voor wie je het cv maakt. Zorg ervoor dat de vormgeving aansluit bij het bedrijf waarbij je solliciteert.

Motivatiebrief
Het werk dat je hebt verzet voor het opstellen van je cv, komt bij het schrijven van je motivatiebrief ook goed van pas. Met je motivatiebrief laat je zien dat jij degene bent die dat voor de werkgever kunt doen. Dit keer niet in een opsomming, zoals je in je cv deed, maar in een lopend verhaal.

Tegen wie heb je het eigenlijk?
Ook voor je motivatiebrief is het van belang de lezer van je brief in gedachten te houden. Het is natuurlijk te gek dat de functie voor jou een fantastische kans is, maar de werkgever is niet op zoek naar iemand die een fantastische kans ziet. De werkgever is op zoek naar een talentvolle junior controller om de financieel administratieve processen te verbeteren, kosten te optimaliseren en bedrijfsrisico’s vroegtijdig te signaleren (om maar een dwarsstraat te noemen).

Zoals John F. Kennedy (ongeveer) al zei:

‘Je moet je niet afvragen wat het bedrijf voor jou kan betekenen. Je kunt je beter afvragen wat jij voor het bedrijf kunt betekenen.’

Laatste vacatures
inAmsterdam
Wil jij je met passie inzetten voor procesverbetering en de verbetering van management informatie processen? Ben jij altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers? Lees dan snel verder en reageer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inDen Haag
Heb jij de ambitie om digitale veranderingen in de business te realiseren? Lees snel verder..
inDen Hoorn / Utrecht
In deze rol ben jij mede verantwoordelijk om de gehele organisatie (circa 3000 medewerkers) naar de Cloud te brengen. Ben jij klaar voor de volgende stap? Lees snel verder!
inUtrecht
Ben jij analytisch, statistisch sterk onderlegd en eager om mee te ontwikkelen van het data warehouse? Lees dan snel verder en reageer op deze unieke kans!