Ervaringen van een young professional

‘Ik ben Myriam, 23 jaar en woonachtig in Gouda. Afgelopen zomer rondde ik mijn Master Finance af aan de Universiteit Utrecht en kwam in contact met Joust. Dat ik iets met Finance wilde doen, was duidelijk. Verder had ik weinig verwachtingen van het type organisatie of branche waar ik wilde gaan werken. Na een uitgebreide persoonlijke kennismaking met Joust heb ik enkele gesprekken gehad bij verschillende organisaties. Uiteindelijk is het de vastgoedsector geworden, door de goede klik in gesprekken. Ik ben in eerste instantie als consultant gestart bij Apleona GVA. Dat ging zo goed, dat ik aansluitend bij Apleona in vaste dienst ben getreden.

Joust heeft me erg goed begeleid vanaf het moment dat ik met ze in contact kwam. Ze hebben echt de tijd genomen om mij goed te leren kennen. Daardoor wisten ze goed in te schatten bij welke organisaties ik zou passen. Ook hebben ze me goed geholpen tijdens mijn voorbereiding op de verschillende gesprekken bij organisaties. We hebben nog steeds regelmatig contact nu ik in vaste dienst ben bij Apleona. Tot slot zijn de mogelijkheden om mezelf persoonlijk te ontwikkelen erg fijn. Zo heb ik laatst met de andere trainees bij Joust een SCRUM-cursus gedaan die ik direct kon toepassen in mijn baan.’

Ervaring van Lisa

'Afgelopen januari (2020) ben ik gestart bij Joust als trainee. Joust Young Professionals heb ik ervaren als ideale werkgever wanneer je na het behalen van je HBO of WO wil gaan starten in de richting: Finance, Data Analytics of Informatie Management. Ik had al iets meer werkervaring maar geen kennis op het gebied van IT waardoor Joust het mogelijk heeft gemaakt om deze overstap te kunnen maken. Dit komt mede doordat Joust een goede inschatting maakt van de kwaliteiten van de trainee en of deze passend zijn bij de organisatie waar je jouw werkzaamheden gaat uitvoeren.

Wat ik als erg prettig heb ervaren is de begeleiding gedurende het gehele trainee traject. Tijdens de sollicitatiefase is het mogelijk om al je twijfels en vragen te overleggen. Maandelijks is er de ruimte om vraagstukken aan te dragen voor de coachinggesprekken en als laatste worden er interessante trainingen aangeboden zoals een Persoonlijk Leiderschapstraject en het behalen van je Scrum certificering. Daarnaast is het erg waardevol om samen met andere trainees dit traject te doorlopen en om ervaringen met elkaar te kunnen delen tijdens een training of een gezellige borrel.

De werkzaamheden voer je volledig uit voor een andere organisatie waardoor ik mij ook echt onderdeel heb gevoeld van het team van de organisatie waar momenteel nog steeds werkzaam ben. Hierdoor kan je in een periode van een jaar ontzettend veel leren en de organisatie goed leren kennen. Ik ben dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen maken in samenwerking met Joust en dat ik vanaf januari in vaste dienst mag treden bij de opdrachtgever!'

Laatste vacatures
inAmsterdam
Ben jij klaar om je verder te ontwikkelen in de ICT? Dan ben jij misschien ben dé Junior Functioneel Consultant die we zoeken!
inAmsterdam
Vind jij het leuk om data in te duiken, de diepte in te gaan en om in een bancaire omgeving te werken? Wil jij graag aan de slag met complexe change projecten? Wil jij je bezig houden met data analyse, maar ook snel schakelen met verschillende interne stakeholders om projecten succesvol te maken? Lees dan snel verder en solliciteer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inAmsterdam
Als Asset Servicing Medewerker maak je deel uit van het Client Expertise Team. Samen met je collega's ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorg je voor de juiste opvolging zodat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt.
inDen Haag
Heb jij de ambitie om digitale veranderingen in de business te realiseren? Lees snel verder..