Fase 1: intake en opstellen Talent Management Plan

Of je nu zoekt naar een Joust Trainee of Joust Project Consultant: eerst maken wij kennis met elkaar. We beginnen de samenwerking met een analyse van de behoeften van jou en je organisatie, zodat je daarna kennis kunt maken met kandidaten die precies op die behoeften aansluiten.

In dit gesprek gaan we in op onderwerpen als:

  • Naar wat voor persoonlijkheid en karakter ben je op zoek?
  • Welke competenties moet de young professional in de basis hebben?
  • Welke projecten/taken gaat de young professional uitvoeren?
  • Welke competenties zijn daar specifiek voor nodig?
  • Welke kennis moet de trainee op bouwen om succesvol te zijn?

Gezamenlijk formuleren we de doelen van onze samenwerking. Deze doelen vormen het fundament van het Talent Management Plan (TMP), wat de leidraad is voor zowel het selectieproces als voor het opleidings- en begeleidingstraject.

Laatste vacatures
inAmsterdam
Ben jij klaar om je verder te ontwikkelen in de ICT? Dan ben jij misschien ben dé Junior Functioneel Consultant die we zoeken!
inAmsterdam
Vind jij het leuk om data in te duiken, de diepte in te gaan en om in een bancaire omgeving te werken? Wil jij graag aan de slag met complexe change projecten? Wil jij je bezig houden met data analyse, maar ook snel schakelen met verschillende interne stakeholders om projecten succesvol te maken? Lees dan snel verder en solliciteer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inAmsterdam
Als Asset Servicing Medewerker maak je deel uit van het Client Expertise Team. Samen met je collega's ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorg je voor de juiste opvolging zodat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt.
inDen Haag
Heb jij de ambitie om digitale veranderingen in de business te realiseren? Lees snel verder..