Fase 1: intake en opstellen Talent Management Plan

Of je nu zoekt naar een Joust Trainee of Joust Project Consultant: eerst maken wij kennis met elkaar. We beginnen de samenwerking met een analyse van de behoeften van jou en je organisatie, zodat je daarna kennis kunt maken met kandidaten die precies op die behoeften aansluiten.

In dit gesprek gaan we in op onderwerpen als:

  • Naar wat voor persoonlijkheid en karakter ben je op zoek?
  • Welke competenties moet de young professional in de basis hebben?
  • Welke projecten/taken gaat de young professional uitvoeren?
  • Welke competenties zijn daar specifiek voor nodig?
  • Welke kennis moet de trainee op bouwen om succesvol te zijn?

Gezamenlijk formuleren we de doelen van onze samenwerking. Deze doelen vormen het fundament van het Talent Management Plan (TMP), wat de leidraad is voor zowel het selectieproces als voor het opleidings- en begeleidingstraject.

Laatste vacatures
inAmsterdam
Wil jij je met passie inzetten voor procesverbetering en de verbetering van management informatie processen? Ben jij altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers? Lees dan snel verder en reageer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inDen Haag
Heb jij de ambitie om digitale veranderingen in de business te realiseren? Lees snel verder..
inDen Hoorn / Utrecht
In deze rol ben jij mede verantwoordelijk om de gehele organisatie (circa 3000 medewerkers) naar de Cloud te brengen. Ben jij klaar voor de volgende stap? Lees snel verder!
inUtrecht
Ben jij analytisch, statistisch sterk onderlegd en eager om mee te ontwikkelen van het data warehouse? Lees dan snel verder en reageer op deze unieke kans!