Sollicitatievideo: tips

Als je wilt dat jouw sollicitatie opvalt tussen de andere sollicitaties, kun je ook een sollicitatievideo maken. Maar dat moet je dan natuurlijk wel goed doen, want je weet: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken.

1. VAL MET DE DEUR IN HUIS
Waarom wil je voor deze organisatie werken, en waarom ben jij de geschikte kandidaat voor de functie? (De video mag maar een of twee minuten duren.)
2. SCHEP EEN BAND
Wat zijn de overeenkomsten tussen jou en de organisatie waar je solliciteert? (Jij bent uit het juiste hout gesneden toch?!)
3. LAAT ZIEN DAT JE ENTHOUSIAST BENT
Wat doe je graag? (Dingen die met de functie te maken hebben graag! Het is even niet zo relevant dat je dol bent op het kweken van zeewier.)
4. WIJ VAN WC-EEND
Lees niet je cv voor, maar noem wel bedrijven waar je relevante ervaring hebt opgedaan. (Het aanhalen van een externe autoriteit geeft vertrouwen.)

En let ook nog even hierop:

  • Heb je genoeg licht in de kamer waar je filmt?
  • Staat je telefoon of camera ergens op, zodat het beeld stabiel is?
  • Zie je eruit alsof je naar een sollicitatiegesprek gaat?
  • Ben je goed verstaanbaar en kijk je recht in de camera? Vertel je je verhaal ontspannen en natuurlijk?
  • Is je achtergrond netjes en rustig? Want wil nu echt dat je toekomstige baas die berg wasgoed daar op je bed ziet liggen?
Laatste vacatures
inAmsterdam
Wil jij je met passie inzetten voor procesverbetering en de verbetering van management informatie processen? Ben jij altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers? Lees dan snel verder en reageer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inUtrecht
Als Young Interim Financial een vast contract en toch in diverse keukens mee kunnen kijken? Wij bieden jou deze ultieme avontuurlijke kans! 
inRandstad
De complexe omgeving van het Data & Risk binnen de financiële sector vraagt om een traineeship waar niet alleen aandacht is voor de inhoud, maar ook voor de specifieke omgeving waarin je je als trainee bevindt. De ontwikkelingen in deze sector volgen elkaar snel op, waardoor het belangrijk is zo snel mogelijk grip te krijgen op de wereld waarin jij je carrière wilt starten.
inRandstad
[chapo]