Fase 1: intake en opstellen Talent Management Plan

Of je nu zoekt naar een Joust Project Consultant, Joust Young Professional of Joust Trainee: eerst maken wij kennis met elkaar. We beginnen de samenwerking met een analyse van de behoeften van jou en je organisatie, zodat je daarna kennis kunt maken met kandidaten die precies op die behoeften aansluiten.

In dit gesprek gaan we in op onderwerpen als:

  • Naar wat voor persoonlijkheid en karakter ben je op zoek?
  • Welke competenties moet de young professional in de basis hebben?
  • Welke projecten/taken gaat de young professional uitvoeren?
  • Welke competenties zijn daar specifiek voor nodig?
  • Welke kennis moet de trainee op bouwen om succesvol te zijn?

Gezamenlijk formuleren we de doelen van onze samenwerking. Deze doelen vormen het fundament van het Talent Management Plan (TMP), wat de leidraad is voor zowel het selectieproces als voor het opleidings- en begeleidingstraject.

Laatste vacatures
inAmsterdam
Als Asset Servicing Medewerker maak je deel uit van het Client Expertise Team. Samen met je collega's ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorg je voor de juiste opvolging zodat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt.
inAmsterdam
Wil jij je met passie inzetten voor procesverbetering en de verbetering van management informatie processen? Ben jij altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers? Lees dan snel verder en reageer!
inAmsterdam Noord
In deze junior functie kan jij je optimaal ontwikkelen in de finance wereld door diverse administraties uit te voeren, mee te denken met de processen én krijg je trainingen & coaching om jouw leercurve zo stijl mogelijk te maken.
inAmsterdam
Vind jij het leuk om financiële vraagstukken op te lossen? Ben je geïnteresseerd in de financiële rapportage? Lees dan snel verder!
inUtrecht
Als Young Interim Financial een vast contract en toch in diverse keukens mee kunnen kijken? Wij bieden jou deze ultieme avontuurlijke kans!