ABN AMRO Finance en Data traineeship

Hallo afgestudeerde wo-er, hbo-er!ABN AMRO

Ben je klaar om jouw carrière in Finance en data te starten? Wij bieden jou een vliegende start van jouw carrière bij ABN AMRO. In samenwerking met ABN AMRO bieden wij een Talent Development trajecten op maat in de richtingen:

Data & Risk, Accounting en Reporting.

Joust werkt sinds 2018 samen met ABN AMRO. Tientallen trainees gingen je voor, zij hebben het Joust Talent Development traject succesvol doorlopen en zijn hun carrière aan het voortzetten binnen de bank.

Als Joust trainee krijg je:

 • Een Talent Development Traject op maat. Er is een uitgebreid curriculum van opleidingen maar geen standaard programma. Wij bouwen samen met jou en de manager van ABN AMRO jouw traineeship op maat.
 • De mogelijkheid tot het behalen van erkende certificaten.
 • Een startsalaris passend bij de functie, vergoeding van al je reiskosten en bonus te behalen door goede beoordelingen.
 • Persoonlijke begeleiding van een coach gedurende het Joust traject.
 • Activiteiten en borrels met de andere trainees.
 • Een duidelijk groeipad met als doel dat je na deze periode in vaste dienst treedt bij ABN AMRO

De volgende trainingen ga jij volgen:

 • Persoonlijk leiderschaptraject

In dit traject zijn de modules zelfmanagement, timemanagement, communicatie vaardigheden en persoonlijke impact opgenomen. De training volg je in groepsverband samen met andere Joust Young Professionals. Het doel van de training is om jouw soft skills naar een hoger niveau te tillen. Deze training wordt door alle oud trainees erg hoog gewaardeerd.

 • Algemene opleiding bankbedrijf 

Je gaat aan de slag in een grote bancaire omgeving. Daarom is het prettig om een duidelijk beeld te krijgen van de werking van het bankbedrijf. Hierbij wordt gekeken naar recente ontwikkelingen, zoals FinTech en wetgeving. Andere onderwerpen zijn onder andere de bancaire balans, de resultatenrekening, renteresultaat, diverse risico vormen, bancair risicobeleid en het monetair beleid van de ECB. Deze inzichten worden gegeven, zodat trainees snel de omgeving leren kennen en op niveau mee kunnen draaien in hun rol. Aan deze training zit een examen en certificaat gekoppeld.

 • Maatwerk

Afhankelijk van jouw leerdoelstellingen en de behoefte van ABN AMRO gaan we de trainingen aanvullen met specifieke trainingen die passen bij jouw dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld: Scrum, Lean, Azure, Excel expert niveauSoftware trainingen zoals Java, Python of R, maar ook PowerBI of SAS.      

Na het Joust traject heb je middels het taineeship:

 • Jezelf versneld ingewerkt en kan je autonoom aan het werk en je carrière vervolgen binnen ABN AMRO;
 • Geleerd hoe je succesvol wordt binnen een bedrijf, je wist al hoe je succesvol wordt op de Universiteit/HBO.
 • Jezelf ontwikkeld op persoonlijk en professioneel vlak;
 • Een goed beeld hoe de bank werkt en hoe dit van toepassing is op jouw dagelijkse werkzaamheden;
 • Vakinhoudelijke kennis en ervaring opgedaan;
 • Praktijkervaring opgedaan en jouw positie in een van de ABN AMRO teams bewezen.    

Onze traineeships starten niet op vaste momenten. Je kunt je gedurende het hele jaar aanmelden!

inschrijven abn amro traineeship

ABN AMRO en JOUST

Dennis de Gier, oprichter van Joust: "Inmiddels kijk ik persoonlijk terug op een jarenlange samenwerking met ABN AMRO die meer dan 10 jaar terug is gestart. Een samenwerking die dynamisch is en evolueert. En dat is maar goed ook want het cliché "stilstaan is achteruitgang" is maar al te waar. Zeker ook voor ons partnership met ABN AMRO. De rode draad in elke samenwerking is vertrouwen. Elkaar kunnen vertrouwen, dat hetgeen je belooft ook waarmaakt. En dat als het een keer schuurt dat zaken uitgesproken en, alert, opgelost worden. Loyaal zijn aan elkaar ook als het even niet meezit. Dat is voor mij, Joust, de kern van onze samenwerking met ABN AMRO en met onze trainees.

Daarnaast is ABN AMRO een uitstekende leerschool voor young professionals. De lat ligt op professioneel vlak hoog bij ABN AMRO, de omgeving daagt je uit en als ambitieuze young professionals krijg je alle ruimte om jezelf te bewijzen binnen en buiten je eigen verantwoordelijkheidsgebied. En ondanks de grootte van de ABN AMRO organisatie, op een menselijk manier, waar jij jezelf kan zijn. Alle principes die dicht bij het Joust DNA staan. Juist daarom werkt Joust zo graag met ABN AMRO en vullen wij elkaar aan. Het Joust traineeship bij ABN AMRO heeft inmiddels tientallen young professionals voortgebracht en allen zijn nog steeds werkzaam bij ABN AMRO. Een resultaat waar wij trots op zijn!!"

Wil je aan de slag in een bancaire omgeving? Wil je jezelf op persoonlijk en zakelijk vlak ontwikkelen middels een Talent Development Traject op maat, meld je dan aan via onderstaande knop!

Wil je weten bij welke onderdelen van de ABN AMRO organsiaties onze trainees kunnen starten neem dan contact op met Dennis de Gier op dennis@joust.nl of via 06 49773759.

Het ABN AMRO Finance en Data Traineeship

“Snelle, actuele en overzichtelijke financiële stuurinformatie is van essentieel belang. Daarom is meer dan ooit financiële expertise nodig in alle denkbare processen, van de administratieve organisatie, pricing, forecasting, modellering, tot decision support, risk management en control. Kortom, over de volle breedte van ABN AMRO en op ieder niveau is de Finance functie van strategisch belang. Een superkans voor jou om je als finance professional binnen de bank te ontwikkelen.” Het Joust traineeship biedt de mogelijkheid om je te ontwikkelen in de richtingen: Data&Risk, Reporting of Accounting.

Onze Data & Risk Development trajecten zijn interessant voor Young Professionals met een studieachtergrond (of soortgelijke) in:

 • MSc. Quantitative Finance
 • MSc. Finance
 • MSc. Finance & Banking
 • MSc. Data science