Junior Accounting Analist in Banking

Nieuw

Locatie

Amersfoort

Introductie

Krijg jij energie van nieuwe uitdagingen en weet je het overzicht te houden in een dynamische en complexe omgeving? Ben je continu op zoek naar verbeteringen in je werk en in je eigen ontwikkeling en heb je nu al een glimlach op je gezicht? Lees dan snel verder.

Waar ga je als Junior Accounting Analist in Banking werken?

Het Accounting team bestaat uit 8 medewerkers met een unieke diversiteit aan achtergronden, opleidingen en zienswijzen. De sfeer binnen het team is open en hulpvaardig met ruimte voor het sociale stuk. Eén keer per week is er een weekstart en twee keer per week een dagstart. Hierin worden huidige projecten besproken, hulpvragen uitgezet en is er ruimte om persoonlijke gebeurtenissen te delen. Daarnaast wordt er hybride gewerkt waarbij het team op kantoor is wanneer dit nodig is. Hierover maken we binnen het team gezamenlijke afspraken.

Binnen het team heb je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen binnen jouw aandachtsgebied. Ze zijn gericht op jouw groei en ontwikkeling en vinden we het belangrijk dat jij ontwikkelt op een manier die bij jou past.

Het team maakt onderdeel uit van het Finance team binnen ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG). AAHG is het hypotheekbedrijf van ABN AMRO, waar zowel de ABN AMRO, Florius en Moneyou hypotheken georganiseerd zijn. In totaal werk je daar samen met zo’n 80 Finance collega’s vanuit verschillende disciplines, om zowel afdelingen binnen AAHG als ABN AMRO te ondersteunen.

Wat ga je als Junior Accounting Analist in Banking doen?

Aan het begin van de maand is het team verantwoordelijk voor de maandafsluiting. Jouw rol hierbij is om, op jouw aandachtsgebied, ervoor te zorgen dat deze zo goed mogelijk verloopt en je verbeteringen aan blijft brengen in de processen. Bijvoorbeeld door maandelijkse trendanalyses te maken en ad-hoc deepdives uit te voeren zodra er bijzonderheden in de cijfers worden gezien. Een groot deel van de financiële administratie wordt verzorgd door onze Service Providers. Wij vullen de cijfers aan met IFRS gerelateerde boekingen, volgens het interne control framework en zijn verantwoordelijk voor cash management. Daarnaast vindt de coördinatie en communicatie richting de externe accountants plaats vanuit ons team.

Naast de afsluiting houd je je bezig met verschillende projecten, hieronder valt het opstellen van diverse rapportages en analyses op de cijfers. Hierbij maak je een vertaalslag naar waardevolle informatie. Samen met de afdeling ben je verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van deze cijfers. Het team en de organisatie is data gedreven en de ambitie is om data optimaal te gebruiken voor inzichten en analyses. Zo werk je in projecten waarin je de dataprocessen gaat herzien, verbeteren en automatiseren.

Concreet zal jou werk bestaan uit:

  • Het analyseren en herzien van de (financiële) data stromen;
  • Het verbeteren van de huidige accounting- en dataprocessen;
  • Het automatiseren van de huidige accounting- en dataprocessen;
  • Het in gebruik nemen van Power BI;
  • Meedenken met de herinrichting van ons nieuwe data platform voor financiële en risk data, vanuit het perspectief van accounting.

Kortom: jij wordt de expert op het gebied van onze financiële data en de brug tussen accounting, Business Intelligence afdelingen en andere grote stakeholders.

Wat neem je als Junior Accounting Analist in Banking mee?

Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige, enthousiaste teamspeler die niet bang is om in het diepe te springen en initiatief te nemen. Je pakt nieuwe informatie snel op, je bent resultaatgericht en je doet graag de extra stap om snel te kunnen groeien. Ook ben je analytisch sterk en in staat om ingewikkelde data simpel en duidelijk uit te leggen aan anderen die hier niet of minder in thuis zijn, zowel via tekst als beeld. Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van Finance/Control;
  • Vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Kennis van financiële processen en affiniteit met data & data analyse;
  • Kennis van Excel;
  • Kennis van Power BI is een pré.

Wat hebben we jou te bieden als Junior Accounting Analist in Banking?

  • Een salaris tussen de €2600 en €3300 euro per maand afhankelijk van studie en werkervaring;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere; vergoeding voor sporten en diverse bonussen;
  • Regelmatig activiteiten (summerevent, kennissessies, borrels, etc) met andere young professionals;
  • Een persoonlijk Talentmanagementplan (TMP) bestaande uit vakinhoudelijke- en soft skills trainingen;
  • Eén van onze consultants als persoonlijke coach die 'coaching on the job' en periodieke evaluaties verzorgt;
  • De mogelijkheid om na 12 maanden in dienst te treden bij de opdrachtgever;
  • Werken bij één van de snelst groeiende FD Gazelle bedrijven van Nederland.

Publicatiedatum

07.03.2024

Meer details
Match criteria

Bel mij terug