Referentie vastgoedbelegger Vesteda

Door: Fleur Blom 8-6-2017

Categorieën
:
Joust,

Een interview met Tristan Verhagen - manager Reporting

Eén van onze opdrachtgevers is Vesteda; een erkende vastgoedbelegger in Amsterdam. In dit interview stellen we Tristan Verhagen, manager Reporting, verschillende vragen over ontwikkelingen binnen de organisatie en de rol van onze young professionals daarbinnen. 

Kun je kort vertellen wat jouw team doet binnen Vesteda en wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn? 

Als manager van het Reporting team ben ik verantwoordelijk voor alle (financiële) rapportages. Momenteel wordt een deel van onze finance back office activiteiten overgeheveld van Maastricht naar Amsterdam. Deze overheveling staat echter niet op zichzelf, in aanvulling hierop is er namelijk tevens voor gekozen om de ‘financiële kolom’ anders in te richten.

Reporting voorziet in tijdige en betrouwbare informatievoorziening zowel intern als extern. Dat realiseren we
door continu in gesprek te zijn met interne en externe stakeholder om een accuraat beeld te hebben van de
informatiebehoefte; onze rapportages stemmen wij daarop af om een zo een bijdrage te leveren aan de
realisatie van de organisatiedoelstellingen en aan de kwaliteit van besluitvorming en verantwoording.
Dario is als young professional aangetrokken om de rol van Reporting & Treasury analist te vervullen.

Welke rol heeft Dario daarin en wat zijn zijn dagelijkse activiteiten? 

De afdeling bestaat exclusief de manager uit twee verschillende functies, namelijk de Reporting analist (medior/senior) en een Reporting en Treasury analist; dat is Dario. In aanvulling op zijn algemene taken zoals het opstellen van financieringsrapportages en compliance certificaten en de ‘operationele’ treasury activiteiten (o.a. cash management en het beheer van de infrastructuur van het betalingsverkeer), biedt hij tevens ondersteuning bij de meer ‘strategische’ treasury activiteiten. Denk daarbij aan het uitwerken en actualiseren van de financieringsprospectus. Dario heeft aangegeven deze activiteiten interessant te vinden en op deze manier bieden wij hem de kans om zich daarin te verdiepen.

Hoe ervaar je het werken met een young professional en wat is de toegevoegde waarde?

Dario, maar zeker ook young professionals in het algemeen, zijn enorm leergierig en nieuwsgierig maar ook gemotiveerd om van een nieuwe baan echt een succes te maken. Dat maakt ook dat ze zelfontwikkeling heel belangrijk vinden; ze willen continu uitgedaagd worden in hun werk. Daar werken wij graag aan mee! Maar in al hun enthousiasme is het soms belangrijk om te temporiseren. Aandacht voor de “hygiëne” in het vak is ook van belang. Naleving van de AO/IC en andere compliance activiteiten vormen immers ook een belangrijk aspect van de werkzaamheden van een financial. Daarnaast dienen de treasury activiteiten (o.a. financieringskosten en/of rentelasten) ook aan te sluiten bij hetgeen er in de boekhouding staat; misschien niet leukste deel, maar wel minstens zo belangrijk. Belangrijk is dus ook coaching in het bewustzijn dat dit ook een wezenlijk deel is van je werk.

Wat is je opgevallen aan het samenwerken met Joust?

Er wordt ontzettend snel geschakeld. Ook buiten werktijden bleek het geen probleem om te bellen. Ze zijn steeds nauw betrokken, informeren hoe de gesprekken zijn gegaan en proberen echt een goede fit te maken tussen werkgever en kandidaat; zowel op persoonlijk als kennisinhoudelijk vlak. En als ik kijk naar kwaliteit van de kandidaten, moet ik bekennen dat deze van hoog niveau zijn.


Wat zou je aan andere managers willen zeggen die met young professionals overwegen te werken? 

Het kenmerkende van young professionals is dat ze leergierig zijn. Ze kijken op andere manieren naar problemen; ze hebben een andere manier van denken aangeleerd met een sterke drive om problemen op te lossen. En die wil nog weleens groter zijn dan bij oudere medewerkers. Echter heb je altijd ervarener werknemers nodig om de continuiteit en een bepaalde mate van (praktijk)ervaring te borgen.  Zorg dus voor een goede balans in het team waarin mensen met ervaring naast de young professionals kunnen staan. Verder zijn young professionals flexibel en hebben ze nog minder belang bij een uitgebalanceerde work-life balance.