De eerste weken van Silke bij Joust als Junior Recruitment Consultant

Sinds begin april hebben wij bij Joust een nieuwe full time Junior Recruitment Consultant werken. Silke rondde haar master Human Resource Studies af aan de Tilburg University en heeft er daarna voor gekozen om bij Joust aan de slag te gaan. We interviewde haar over haar eerste weken bij Joust.

Waarom heb je na het afronden van je master gekozen voor Joust?

“Vanuit mijn master ben ik best wel breed geschoold en ben ik niet precies te weten gekomen waar ik later terecht kon komen. Toen ik had aangegeven een nieuwe uitdaging te zoeken in de omgeving van Utrecht en Amsterdam, werd ik benaderd door verschillende recruiters. Ik ben met meerdere recruiters uiteindelijk in gesprek gegaan, zowel voor de functies HR medewerker als recruitment consultant. HR medewerker worden was toch niet helemaal wat ik zocht. De recruitment vond ik echter wel heel interessant, met name door het afwisselende takenpakket. Ondanks dat het mij erg aansprak merkte ik dat recruitment bedrijven heel erg verschillen in aanpak.  Bij Joust kwam ik in de eerste instantie in gesprek met Alexandra Winter en Anne Eggenhuizen. Zij vertelden heel enthousiast over hun werkzaamheden waarbij de focus ligt op het vinden, matchen en begeleiden van Young Professionals. Ik kon me helemaal vinden in hun verhaal over deze doelgroep, waar ik immers zelf ook nog toe behoor. Young Professionals weten vaak niet wat ze willen doen en de stap naar een starters baan wordt vaak als groot ervaren. Het leek mij daarom super om deze groep te helpen en deze stap voor hen wat kleiner te maken. Daarnaast is Joust een klein en informeel bedrijf en dat sloot aan bij de wensen die ik in mijn hoofd had. Na ook nog met de eigenaren Bart Vink en Dennis de Gier te hebben gesproken, wist ik het zeker. Binnen een week heb ik getekend.“

Wat trok je aan het recruitment vak?

De afwisselende taken waarbij ik mijn communicatie en HR achtergrond kan gebruiken. Mijn stages binnen mijn communicatie opleiding gingen vooral over een product wat heel tof is, maar ik miste het menselijke aspect. Bij recruitment gaat het juist over de mensen. Wat drijft een kandidaat en wat zijn haar of zijn wensen. Je weet dat we het aan het einde van de streep hebben over mensen met gevoelens die je hopelijk heel blij gaat maken. Zeker bij Joust waar Young Professionals vaak tekenen voor hun eerste baan. 

Hoe zijn je eerste weken bevallen?

De eerste weken zijn erg goed bevallen. Het fijnst is dat je alles aan iedereen kan vragen, zowel aan de full timers als aan de werkstudenten als aan de eigenaren. De lijntjes zijn heel kort en er wordt echt naar je geluisterd. Zelfs tijdens de business review vorige week werd er al om input van mij gevraagd terwijl ik er pas net werk. Het voelt als een soort klein familie bedrijf waar je van iedereen weet wat ze in het weekend hebben gedaan.

Waar hoop je nog in te groeien bij Joust?

In de korte termijn hoop ik snel de link te kunnen gaan leggen tussen de kwaliteiten van Young Professionals en de Traineeships die Joust aanbied. Op de lange termijn hoop ik te groeien in mijn 360 graden rol, wat betekent dat ik ook met de bedrijven in gesprek ga. Met name hoop ik een goede coach te worden voor de Young Professionals.

Wat is het leukste moment bij Joust geweest tot nu toe?

Het leukste moment is als de bel wordt geluid om weer een succes te vieren. Het is helemaal leuk als daar ook nog champagne bij komt kijken.