De start van Pavel als Finance & Risk Data Analist bij de bank

Na het afronden van mijn masterstudie ben ik gelijk opzoek gegaan naar de ideale start van mijn carrière. De zoektocht was zeker moeizaam en soms zelfs demotiverend. Gelukkig werd ik op een gegeven moment benaderd door Alexandra, waarmee ik gelijk een goede klik kreeg.

Tijdens mijn zoektocht naar een baan werd ik wel vaker benaderd door recruiters, echter gaven deze recruiters gelijk op zodra ik werd afgewezen door hun opdrachtgevers. De mensen van Joust geven niet op, ze gaan net zolang door totdat de perfecte match tussen de kandidaat en de opdrachtgever is gerealiseerd. Dit is in mijn ogen één van de belangrijkste factoren die Joust zo anders maakt dan alle andere detacheerders. Op ieder sollicitatiegesprek werd ik uitvoerig voorbereid door Joust, met name door Alexandra, Anne en Bart. Deze voorbereidingsgesprekken gaven mij een “edge” die ik tijdens de sollicitatiegesprekken kon toepassen.

Na een periode van twee maanden sollicitatiegesprekken voeren, was het eindelijk raak. In december kreeg ik het goede nieuws te horen dat ik bij de Rabobank mocht beginnen als Finance & Risk Data Analist, binnen het reporting team. Hierdoor waren de kerstdagen extra aangenaam voor mij. De organisatie, maar ook zeker de functie, sluiten goed aan op mijn interesses, ambities en mijn studieachtergrond.

Op mijn eerste werkdag werd ik door mijn collega Jarno opgevangen op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht. Wij hebben een aantal uur samengezeten om mijn laptop in te stellen zodat ik gelijk feilloos kon beginnen. Inmiddels ben ik al bijna twee maanden werkzaam bij de Rabobank via Joust. Tijdens mijn eerste maand heb ik mij vooral beziggehouden met de essentiële trainingen van de Rabobank en heb ik mij verdiept in het rapportageproces voor de entiteiten die mij zijn toevertrouwd. Wat mij gelijk al opviel, is dat de mensen binnen het team erg behulpzaam zijn en graag de moeite nemen om verschillende zaken aan mij uit te leggen. Daarnaast is er regelmatig ook gelegenheid voor de vrijdagmiddagborrel met de collega’s. Kortom, ik ben super tevreden met mijn opdrachtgever en het team waarbinnen ik werkzaam ben. De perfecte match bestaat dus wél!

Natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder het team van Joust. Ik ben zeer tevreden met de commitment die binnen Joust aanwezig is en dat zij wél de potentie inzien van hun kandidaten ten opzichte van andere recruiters en detacheerders. Binnen Joust heerst er een “down-to-earth” mentaliteit en de coaching gesprekken zijn aangenaam en van toegevoegde waarde.