Dromen of doen?

Dromen of doen?

Tijden veranderen. Ook op de arbeidsmarkt. Misschien heb je het al gemerkt: je bent populair.

Getalenteerde young professionals zijn in trek, want werkgevers willen wendbaar en projectmatig kunnen werken. En laat dat nou nét iets zijn waar 'de nieuwe generatie' ook dol op is. Toch is er iets opvallends aan de hand. Recent onderzoek wijst uit dat veel young professionals, hoe slim en ambitieus ze ook zijn, vaak enorme dromers zijn. Ze ervaren onrust: het kan altijd anders, unieker, beter. En tuurlijk, dat klopt. Is dat niet met heel veel dingen zo? De hang naar iets nieuws is heel gezond, wij mensen zijn van nature nieuwsgierig. Joust weet als geen ander wat jij belangrijk vindt en zoekt. Niet om jou ergens te plaatsen waar je alsnog jarenlang onder de pannen bent, maar wél om een tijdje bij een leuke werkgever iets moois op te bouwen, veel te leren en je persoonlijk te ontwikkelen.

Decennia terug waren zekerheid, inkomen en status belangrijk voor de meeste medewerkers. Tegenwoordig vinden young professionals vooral de onderstaande aspecten belangrijk. 

  1. Zelfontwikkeling - Met stip op 1. Young professionals willen zich continu kunnen ontwikkelen. Jij wil letterlijk verder komen door interessante en leuke trainingen, workshops, vervolgopleidingen, you name it
  2. Betekenis vol zijn - De young professional wil het verschil kunnen maken. Kortom: jij wil bijdragen aan het succes van de onderneming.
  3. Afwisseling & uitdaging - Je maakt een young professional niet gelukkig met het laten uitvoeren van dezelfde werkzaamheden dag in en dag uit. Jij wil uitgedaagd worden om geïnteresseerd te blijven.
  4. Leuke collega's - Het sociaal leven is voor young professionals belangrijker dan ooit. Niet alleen online, ook nog altijd offline. De vrijdagmiddagborrel, gezamenlijke uitjes en het delen van humor op de werkvloer: dat is waar jij waarde aan hecht. 
  5. Flexibiliteit - Van 9 tot 5 werken op dezelfde plek met dezelfde werkzaamheden? No way. Jij wil flexibele werktijden, kunnen thuiswerken (of ergens op locatie) en ook wil je graag een leaseauto, telefoon en laptop.

Wat vind jij het belangrijkst? Wij horen het graag! Want wij vinden: dromen is mooi, maar laten we vooral in actie komen. Laten we het doén! Zullen we eens afspreken om hier over door te praten? Neem vrijblijvend contact met ons op.