Ervaring van Niels: De eerste maand als Joust-Trainee

Met de 0-meting en proefevaluatie als afsluiting zit mijn eerste maand in dienst bij Joust erop. Ik ben begin november begonnen als Asset Servicing Specialist. In m’n eerste maand ben ik welgeteld 1 keer op kantoor geweest om al m’n spullen op te halen, en vanaf dat moment heb ik alleen maar thuis gewerkt. In dit stukje vertel ik kort mijn ervaringen over het online ontmoeten van mijn collega’s, online inwerken  en mijn ervaringen met Joust tot nu toe.

De eerste dag ontmoette ik m’n manager op kantoor, waar we m’n laptop installeerden en ik met een virtuele meeting de rest van het team ontmoette. Ondanks dat dit online was ging het eigenlijk heel natuurlijk en was er meteen een klik. Aan het einde van die eerste dag ben ik met een grote tas vol spullen naar huis gegaan om m’n eigen kamer in te richten tot mini-kantoor.

De eerste maand keek ik vooral mee met collega’s door middel van screen sharing. Dit werkt eigenlijk hartstikke goed, ik kan goed volgen wat collega’s doen en vragen stellen wanneer ik wil. In het begin is het wel wennen om met iemand te werken die je nooit in het “echt” hebt ontmoet, maar dit went snel. Iedereen wil graag helpen en met de chat service kan je iemand makkelijk bellen of een bericht sturen. Het is wel vermoeiend om telkens te kijken hoe iemand anders iets doet, dus het is fijn dat ik steeds meer zelf kan doen.

Wel is het apart om helemaal thuis ingewerkt te worden, zeker voor een eerste baan. Ik houd een vast ritme aan en zorg dat ik m’n laptop aan het einde van de dag in m’n kamer laat liggen. Maar even snel langs een collega’s bureau lopen om iets te vragen gaat niet, dingen die op kantoor spelen krijg je minder mee en je praat ook minder snel over elkaars plannen in het weekend. Daardoor is het lastiger om je collega’s beter te leren wat ik jammer vind. We hebben gelukkig wel elke ochtend een teammeeting waardoor je iedereen even spreekt. Daarnaast heb ik elke week een 1-op-1 met m’n manager om te bespreken hoe het gaat.

Een van de collega’s die mij inwerkt is Bart, een oud trainee van Joust. Voordat ik bij Joust kwam werken heb ik met Bart gebeld om zijn ervaringen te horen, dus ik kende hem al een beetje. Naast dat Bart veel over de opdrachtgever en de werkzaamheden kan uitleggen, is het ook gewoon erg gezellig om met hem samen te werken. M’n ervaringen met Joust zijn erg positief. Ik heb regelmatig contact met Alexandra, mijn fieldmanager, over hoe het gaat bij de opdrachtgever, als er iets is kan ik haar altijd snel een berichtje sturen. Volgende maand is de eerste training, Scrum / Agile,  waar ik naar uit kijk.