Hoe kom jij de winter door?


Op je werk zal je het wel merken; de griepgolf heerst nu al een aantal weken in Nederland. Hoe kun je voorkomen dat jij of je collega ziek wordt en verzuim beperken? Wij geven 5 tips om jezelf en je personeel fit en gezond te houden.

Eet gezond
Goed eten is super belangrijk om gezond te blijven. Begin de dag goed met een gezond ontbijt en sla dit zeker niet over! Eenmaal op kantoor zorg je voor een goede lunch. Eet bijvoorbeeld volkorenbrood, vers beleg en verse groente. Zet ook een schaal met vers fruit neer zodat jij en je collega’s niet steeds naar ongezonde tussendoortjes hoeven te grijpen.

Stimuleer beweging
Bewegen jullie te weinig? Geef het goede voorbeeld. Kom met de fiets naar het werk, indien mogelijk en neem de trap. Nog leuker: ga samen sporten! Bijkomend voordeel: het versterkt ook de band binnen het team en bevordert de werksfeer.

Hoe doet Joust dit?
Woensdag is bij ons sportdag. Iedere woensdag gaan wij om 17:00 met het hele team een uurtje bootcampen. Super leuk om op een andere manier met elkaar samen te werken en zo kun je al je energie kwijt.

Gezellige werksfeer
Plezier is misschien wel het allerbelangrijkst binnen je baan. Zorg voor een goede balans tussen formele en informele momenten met het team. Leer elkaar kennen en weet wat er bij je collega’s speelt. Natuurlijk niet te missen: organiseer vrijdagmiddagborrels of andere activiteiten.

Vind en geef uitdaging
Collega’s die zich vaak vervelen op het werk grijpen sneller naar ongezond voedsel zoals chocolade of koffie dan werknemers die zich op een uitdaging kunnen storten. Geef ze daarom een uitdaging. Belangrijk: vraag aan je werknemer wat hij/zij wil bereiken en bedenk de uitdaging samen.

Hoe doet Joust dit?
Ieder kwartaal stellen wij met het team doelstellingen op om individueel en als team te behalen. Dit zorgt bij iedereen voor een goede uitdaging en een gezonde dosis motivatie.

Zitten is het nieuwe roken…
Wij Nederlanders zitten gemiddeld 7 uur per dag. Dagelijks langdurig zitten is op de lange termijn een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Kies daarom voor staand werken! Vergader bijvoorbeeld met het team aan een sta tafel of werk een aantal uur per dag aan een sta-bureau.

Hoe doet Joust dit?
Wij kijken uit op een mooi stukje natuur. Bij mooi weer lopen we geregeld een rondje om het meer om even een frisse neus te halen en onze spieren weer te activeren.