Lisa aan het woord: Afronding Traineeship

Afgelopen januari ben ik gestart bij Joust als trainee. Joust Young Professionals heb ik ervaren als ideale werkgever wanneer je na het behalen van je HBO of WO wil gaan starten in de richting: Finance, Data Analytics of Informatie Management. Ik had al iets meer werkervaring maar geen kennis op het gebied van IT waardoor Joust het mogelijk heeft gemaakt om deze overstap te kunnen maken. Dit komt mede doordat Joust een goede inschatting maakt van de kwaliteiten van de trainee en of deze passend zijn bij de organisatie waar je jouw werkzaamheden gaat uitvoeren.

Wat ik als erg prettig heb ervaren is de begeleiding gedurende het gehele trainee traject. Tijdens de sollicitatiefase is het mogelijk om al je twijfels en vragen te overleggen. Maandelijks is er de ruimte om vraagstukken aan te dragen voor de coachinggesprekken en als laatste worden er interessante trainingen aangeboden zoals een Persoonlijk Leiderschapstraject en het behalen van je Scrum certificering. Daarnaast is het erg waardevol om samen met andere trainees dit traject te doorlopen en om ervaringen met elkaar te kunnen delen tijdens een training of een gezellige borrel.

De werkzaamheden voer je volledig uit voor een andere organisatie waardoor ik mij ook echt onderdeel heb gevoeld van het team van de organisatie waar momenteel nog steeds werkzaam ben. Hierdoor kan je in een periode van een jaar ontzettend veel leren en de organisatie goed leren kennen. Ik ben dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen maken in samenwerking met Joust en dat ik vanaf januari in vaste dienst mag treden bij de opdrachtgever!