Onze ogen en oren in de studentensteden

Bedrijven zijn continue op zoek naar jong talent om toe te voegen aan hun organisatie. In de huidige arbeidsmarkt is dit echter niet makkelijk. Sinds de opleving van de economie is de vraag naar young professionals sterk toegenomen. Dit zorgt voor stevige concurrentie onder bedrijven in de zoektocht naar de schaarse profielen.

Hoe lost Joust dit op?
Wij zijn er van overtuigd dat het belangrijk is om tijdens het studeren al aangehaakt te zijn bij de ontwikkeling van de young professional. Door alle carrièredagen, in-house dagen en andere evenementen beginnen studenten al vroeg met het oriënteren op de arbeidsmarkt. Om er voor te zorgen dat deze studenten makkelijk met ons in contact kunnen komen en wij op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen een studentenstad, hebben wij campus recruiters. Wat is campus recruitment? Je spreekt van campus recruitment wanneer een bedrijf een strategie heeft om (oud) studenten met bepaalde studieachtergronden aan te trekken voor hun openstaande vacatures. De campus recruiter is onze ogen en oren binnen de studentenstad en is het aanspreekpunt voor studenten. Hij of zij studeert zelf ook nog waardoor het makkelijk is om medestudenten aan te spreken en is de drempel voor andere studenten niet te hoog om contact op te nemen met ons.

Naast het directe contact tussen de campus recruiter en de studenten, is de campus recruiter ook goed op de hoogte van evenementen die georganiseerd worden door universiteiten en verenigingen. Op die manier verzorgen wij geregeld cv checks tijdens carrièredagen en geven wij workshops aan groepen studenten. Kortom; dankzij onze campus recruiters staan wij dichter op de student en helpen wij hem of haar met het oriënteren op de arbeidsmarkt.

Onze campus recruiters
Op dit moment hebben wij drie campus recruiters verspreid over Tilburg, Amsterdam en Groningen. Bas is al bijna een jaar campus recruiter bij Joust en is onze ogen en oren in Tilburg. Hij studeert Bedrijfseconomie aan Tilburg University en vindt het leuk om met andere studenten in gesprek te gaan om te kijken wat hij voor ze kan betekenen.

Naast Bas zijn wij sinds deze maand weer twee campus recruiters rijker; Eline en Bram. Eline heeft vorig jaar haar bachelor Business Administration afgerond en start nu met een master aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bram woont in Amsterdam en zit in het 3e jaar van de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Wij zijn er erg trots op dat we vanaf nu ook actief zijn in Groningen en Amsterdam en heten onze nieuwe collega’s Bram en Eline van harte welkom!