Werkstudent bij Joust: Floris aan het woord

Mijn eerste paar weken als Junior Recruitment consultant bij Joust zitten er nu op en het bevalt me uitstekend. Hoewel het een beetje onwennig was om iedereen online te leren kennen, kreeg ik door het inplannen van kennismakingszoom gesprekken toch snel een indruk van mijn collega’s. Over het algemeen krijg ik veel vrijheid om zelf aan de slag te gaan en mijn eigen weg te vinden. Dit neemt echter niet weg dat er na elke call nog altijd gezegd wordt: “Als je vragen hebt, stel ze gerust”. Het is grappig om te zien dat wanneer ik een vraag stel, ik diverse antwoorden kan verwachten. Iedereen heeft toch een beetje een persoonlijke stijl binnen Joust en er wordt van mij verwacht dat ik deze zelf ook creëer. 

Tot mijn vreugde heb een paar weken terug ook fysiek kennis kunnen maken met iedereen op kantoor. Dit was na afsluiting van het trainingstraject voor de Young Professionals die werkzaam zijn vanuit Joust. Ik heb de slotpresentaties van de trainingen mogen bijwonen en het was mooi om te horen dat de trainingen zoveel bij hebben gedragen aan de professionele- en emotionele groei van de Young Professionals in kwestie. Aangezien ik zelf ook nog een Young Professional ben heb ik ook nog wat kunnen opsteken van de verhalen die zij vertelden en de problemen waar zij tegenaan liepen. 

Naast dat werken bij Joust leerzaam is, geeft het mij ook meer inzicht in mijn eigen interesses. Het menselijke aspect van organisaties heeft mij tijdens mijn studie altijd geboeid en ik merk dat dit nu in de praktijk niet anders is. Doordat er transparant te werk wordt gegaan, krijg ik een mooi beeld van de verschillende werkzaamheden binnen Joust en kan ik zo kijken wat mij het meest ligt.