Sollicitatievideo: tips

Als je wilt dat jouw sollicitatie opvalt tussen de andere sollicitaties, kun je ook een sollicitatievideo maken. Maar dat moet je dan natuurlijk wel goed doen, want je weet: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken.

1. VAL MET DE DEUR IN HUIS
Waarom wil je voor deze organisatie werken, en waarom ben jij de geschikte kandidaat voor de functie? (De video mag maar een of twee minuten duren.)
2. SCHEP EEN BAND
Wat zijn de overeenkomsten tussen jou en de organisatie waar je solliciteert? (Jij bent uit het juiste hout gesneden toch?!)
3. LAAT ZIEN DAT JE ENTHOUSIAST BENT
Wat doe je graag? (Dingen die met de functie te maken hebben graag! Het is even niet zo relevant dat je dol bent op het kweken van zeewier.)
4. WIJ VAN WC-EEND
Lees niet je cv voor, maar noem wel bedrijven waar je relevante ervaring hebt opgedaan. (Het aanhalen van een externe autoriteit geeft vertrouwen.)

En let ook nog even hierop:

  • Heb je genoeg licht in de kamer waar je filmt?
  • Staat je telefoon of camera ergens op, zodat het beeld stabiel is?
  • Zie je eruit alsof je naar een sollicitatiegesprek gaat?
  • Ben je goed verstaanbaar en kijk je recht in de camera? Vertel je je verhaal ontspannen en natuurlijk?
  • Is je achtergrond netjes en rustig? Want wil nu echt dat je toekomstige baas die berg wasgoed daar op je bed ziet liggen?
Laatste vacatures
inAmsterdam
Ben jij klaar om je verder te ontwikkelen in de ICT? Dan ben jij misschien ben dé Junior Functioneel Consultant die we zoeken!
inAmsterdam
Vind jij het leuk om data in te duiken, de diepte in te gaan en om in een bancaire omgeving te werken? Wil jij graag aan de slag met complexe change projecten? Wil jij je bezig houden met data analyse, maar ook snel schakelen met verschillende interne stakeholders om projecten succesvol te maken? Lees dan snel verder en solliciteer!
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inAmsterdam
Als Asset Servicing Medewerker maak je deel uit van het Client Expertise Team. Samen met je collega's ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorg je voor de juiste opvolging zodat de klant zo goed mogelijk geholpen wordt.
inDen Haag
Heb jij de ambitie om digitale veranderingen in de business te realiseren? Lees snel verder..