Sollicitatievideo: tips

Als je wilt dat jouw sollicitatie opvalt tussen de andere sollicitaties, kun je ook een sollicitatievideo maken. Maar dat moet je dan natuurlijk wel goed doen, want je weet: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken.

1. VAL MET DE DEUR IN HUIS
Waarom wil je voor deze organisatie werken, en waarom ben jij de geschikte kandidaat voor de functie? (De video mag maar een of twee minuten duren.)
2. SCHEP EEN BAND
Wat zijn de overeenkomsten tussen jou en de organisatie waar je solliciteert? (Jij bent uit het juiste hout gesneden toch?!)
3. LAAT ZIEN DAT JE ENTHOUSIAST BENT
Wat doe je graag? (Dingen die met de functie te maken hebben graag! Het is even niet zo relevant dat je dol bent op het kweken van zeewier.)
4. WIJ VAN WC-EEND
Lees niet je cv voor, maar noem wel bedrijven waar je relevante ervaring hebt opgedaan. (Het aanhalen van een externe autoriteit geeft vertrouwen.)

En let ook nog even hierop:

  • Heb je genoeg licht in de kamer waar je filmt?
  • Staat je telefoon of camera ergens op, zodat het beeld stabiel is?
  • Zie je eruit alsof je naar een sollicitatiegesprek gaat?
  • Ben je goed verstaanbaar en kijk je recht in de camera? Vertel je je verhaal ontspannen en natuurlijk?
  • Is je achtergrond netjes en rustig? Want wil nu echt dat je toekomstige baas die berg wasgoed daar op je bed ziet liggen?
Laatste vacatures
inRegio Randstad
Business & Information Management is een breed begrip. Vooral de strategische en zachtere kant van informatiemanagement is belangrijker dan ooit. Wil jij je ontwikkelen op het snijvlak tussen de Business en IT? Lees snel verder!
inRegio Randstad
Heb jij je HBO of WO-studie afgerond en lijkt het je een uitdaging om van grote hoeveelheden beschikbare data in de organisatie, bruikbare informatie te maken om de organisatie beter mee te sturen? Solliciteer dan nu en ga snel aan de slag bij één van onze opdrachtgevers.
inRegio Randstad
Vind jij het leuk om financiële vraagstukken op te lossen? Ben je geïnteresseerd in de financiële rapportage? Ben je communicatief sterk en vind je het leuk om contact te hebben met klanten? Staat daarnaast persoonlijke ontwikkeling bij jou hoog in het vaandel? Lees dan snel verder!
inRandstad
[chapo]
inRandstad
De complexe omgeving van het Data & Risk binnen de financiële sector vraagt om een traineeship waar niet alleen aandacht is voor de inhoud, maar ook voor de specifieke omgeving waarin je je als trainee bevindt. De ontwikkelingen in deze sector volgen elkaar snel op, waardoor het belangrijk is zo snel mogelijk grip te krijgen op de wereld waarin jij je carrière wilt starten.